Utbildning

Bo och studera inom samma område!

Med Ljungbyhed Park som samlingsplats för alla utbildningar skapas en naturlig träffpunkt mellan studier och en aktiv fritid samt en koppling mellan företag och elever. Med gångavstånd till allt studerar man i moderna lokaler och bor i nyrenoverade rum med gemensam hushållning.

På Parken finns olika inriktningar inom teknik. Lunds Universitet och Klippans Gymnasieskolor är aktörer på området men det finns även yrkesutbildningar, kurser samt internationella samarbeten med bl.a. Tyskland, Danmark och Polen. 

Med alla utbildningar på ett ställe blir det också lättare för eleverna att ordna med ett bra och säkert boende, fritidsaktiviteter och en sund kosthållning. Inom området finns idrottshallar, fotbollsplaner, gym, golfbana.

Exempel på gymnasieutbildningar är flygteknisk utbildning, dessutom utbildar Trafikflyghögskolan cirka 50 piloter varje år.

På Ljungbyhed Park förläggs även kurser och utbildningar från förbund, företag och organisationer.

Möjligheterna är goda för nyetableringar och det finns få begränsningar för utveckling av verksamheterna på utbildningsområdet.

Kommersiell drönaroperatör

Är du del av en organisation eller ett företag som behöver introducera drönartekniken i verksamheten? Eller har du idéer om hur man kan arbeta med drönaren som du vill förvekliga som entreprenör? Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som anställd drönaroperatör eller som egenföretagare.

Klicka här för mer information om utbildningen.

Utbildningen genomförs av Folkuniversitetet i samarbete med Lunds universitet, Trafikflyghögskolan och Ljungbyhed Air.

Utbildning

Länkar

ACR Academy by GATE Aviation Training AB
ACR

Klippan Kommun
Flygteknik 

Högskoleutbildning
Trafikflyghögskolan

Folkuniversitet
Drönaroperatör

Greybird Pilot Academy