5 maj, 2020

Stor efterfrågan på lokaler i Valhall Park

Nästan 20 år efter att flygflottiljen F10 lämnat Valhall Park utanför Ängelholm så är det fullt igen. Det sista lediga kontoret i företagsbyn fick nyligen en hyresgäst. – Om någon hade ringt i dag och frågat efter ett kontor så hade jag inte haft något att erbjuda på en gång även om vi såklart löser allt om vi få tid på oss säger Annehems förvaltningschef Gustav Eriksson till Helsingborgs Dagblad.

Flygflottiljen F10 hade sin verksamhet här från 1940 fram till 2002. Efter det var området i stort sett tomt innan Peab tog över 2006. Idag rymmer Valhall Park, med sina 60 hektar, alltifrån små kontor till en stor hangarbyggnad på 13000 kvadratmeter. Med cirka 60 hyresgäster är det i stort sett fullt. Valhall Park är en del Annehem Fastigheter AB som ägs av Peab AB.

– Det har blivit en trevlig mix. Här finns arbetsplatser, skolor, service och idrott, säger Gustav Eriksson som samtidigt önskar ytterligare utveckling av området.

– Kanske en vårdcentral. Vi ser att det är många boende i närheten som kommer hit eftersom det är lättillgängligt, säger han.

Totalt räknar man med att cirka 1500 personer arbetar eller går någon utbildning i Valhall park i dag. Men helt fullt är det faktiskt inte. Ett stort gammalt förråd står tomt och det finns planer på att omvandla det till en saluhall. Även en före detta kasern på 3500 kvadratmeter är tillgänglig på sikt och kan byggas om utifrån behov och önskemål.

– Kanske kunde det passa till en skola, men det går också att bygga om till kontor, säger fastighetsförvaltaren Johan Flodmark till HD.

Exempel på hyresgäster i Valhall Park är bageri, hotell, restaurangskola och padelcenter. Dessutom har Lindab sitt svenska huvudkontor här, liksom Koenigsegg biltillverkning.

För ytterligare information, vänligen kontakta Gustav Eriksson, Förvaltningschef

E-post: gustav.eriksson@annehem.se Telefon: 070-660 72 37

Fler nyheter