8 maj, 2020

Padelhall får efterlängtad utbyggnad

Sporten padel blir allt mer populär och behovet efter nya banor är stort. I Ängelholm ser Annehem till att sex banor snart blir tolv.

– Det är mindre än ett år sedan vi kompletterade våra två utomhusbanor med fyra inomhusbanor. Det blev succé direkt. Redan ett halvår senare berättade padelklubben för oss att det fanns ytterligare behov. Nu bygger vi ut rejält, säger Gustav Eriksson som är förvaltningsschef på Annehem.

Annehem bygger sex nya inomhusbanor vilket ger Ängelholm Padelklubb tio inomhusbanor totalt. Dessutom finns de två utomhusbanorna från starten kvar.

– De var på sin tid bland de första banorna i Sverige så det finns padeltraditioner här i Ängelholm, säger Gustav Eriksson.  

Ängelholm Padelklubb har varit hyresgäster sedan 2014. När inomhushallen började byggas var målet att skapa Sveriges bästa padelhall. Stor vikt lades vid miljön och bland annat är hela innertaket ljudisolerat. Det har också varit viktigt med stora ytor och bra takhöjd.

Isak Arvidsson är driftsansvarig på Ängelholm Padelklubb och vet vad som kännetecknar en bra padelhall.

– Takhöjden ska vara minst nio meter och våra banor har elva. Det ska även vara bra belysning och gott om utrymme mellan banorna. Det är också viktigt att väggarna är välputsade så att bollen studsar bra och inte glider, säger han.

Ängelholm Padelklubb har i nuläget drygt 350 betalande medlemmar och sporten växer snabbt i hela Sverige.
– Padel är lätt att lära sig och utvecklingskurvan går spikrakt uppåt för nya spelare. Eftersom man är fyra spelare så är det en väldigt social sport, så det är otroligt roligt att vi kan bygga ut hallen ordentligt, säger Isak Arvidsson som spelat padel regelbundet i cirka tre år.

Det nya bygget, som även inkluderar samkvämsytor och läktare, kommer att stå klart någon gång under 2020. Om behovet finns kan det dessutom bli ännu fler banor i framtiden.

– Vi hoppas att Ängelholm blir lite av Sveriges Padelmecka, säger Gustav Eriksson som själv spelar.

– Det är fantastiskt roligt. Man blir glad av padel!

För ytterligare information, vänligen kontakta Gustav Eriksson, förvaltningschef

E-post: gustav.eriksson@annehem.se Telefon: 070-660 72 37

Fler nyheter