Pressmeddelanden

Annehem får grön märkning av Nasdaq

Annehem Fastigheter AB:s (publ) aktier får grön märkning enligt Nasdaq Green Equity Designation. Den gröna märkningen utgör ett bevis på att över 50 procent av Annehems omsättning härrör från aktiviteter som är gröna och att verksamheten fortsätter att investera en betydande andel i gröna investeringar.

"Vi är stolta över att vara bland de första fastighetsbolagen i Sverige som fått vår ansökan godkänd. Att Annehem kvalificerat sig för att ingå i Nasdaq Green Designation utgör ett kvitto på att vårt arbete med att minimera påverkan på miljön och klimatet är framgångsrikt. Det utgör även ett beslutsunderlag för investerare som vill investera hållbart. Vi är det gröna fastighetsbolaget tack vare vårt fokus på att förvärva och förvalta flexibla, moderna och klimateffektiva fastigheter", säger Jörgen Lundgren, vd på Annehem Fastigheter.

Under 2021 har Annehem låtit genomföra en oberoende utvärdering av bolaget ur ett hållbarhetsperspektiv. 61 procent av bolagets intäkter och 79 procent av bolagets investeringar är graderade som mörkgröna eller gröna för 2020 enligt CICERO Shades of Green. Vid utgången av 2021 var 73 procent av hyresintäkterna och 86 procent av fastighetsvärdet hänförligt till grönklassade byggnader.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jörgen Lundgren
VD
jorgen.lundgren@annehem.se
Mobil 076-843 05 08

Om Annehem Fastigheter
Annehem Fastigheter är ett tillväxtdrivet fastighetsbolag inriktat på kommersiella-, samhälls- och bostadsfastigheter i de nordiska tillväxtregionerna Stockholm, Skåne, Göteborg samt Helsingfors och Oslo. Fastighetsbeståndet i Annehem Fastigheter består av 24 förvaltningsfastigheter med ett värde om 4 160 Mkr och en uthyrbar yta om 193 tkvm. Bolaget är sedan december 2020 noterat på Nasdaq Stockholm under ticker ANNE B. För mer information besök gärna vår hemsida www.annehem.se.